Krasnodarsk 2017/2018

01.05.2018 13:09

Kanibalismus aneb antropofagie znamená pojídání člověka člověkem. Pokud byl v minulosti příčinou hlad, tak dnes se jedná, podle odborníků, o děsivou duševní poruchu. Nikdo není dostatečně chráněn od setkání s kanibalem... Každý je potencionální obětí.

Píše se rok 2017 a z Kranodarského kraje přichází šokující zpráva. Na první pohled obyčejný pár lidí se po 20 let živil lidským masem.  Jak vyšetřovatelé zjistili, manželé unášeli své oběti za pomoci etheru a corvalolu (sedativa), zabili je, částečně snědli a zbytek jako vždy zavařili do plechových konzerv.

Krutosti manželského páru byly odhaleny poté, co muž ztratil svůj mobilní telefon na ulici a zanechal v nich fotografie naporcovaných těl, včetně receptů na vaření a zavařenin.

Předpokládá se, že manželé zavraždili nejméně 30 obětí. Zákonodárcům se podařilo prokázat zatím kanibalismus na sedmi z nich. Jak jsem již mnohokráte podotkla, v ruském zákonodárství neexistuje žádný samostatný paragraf o kanibalismu. Kanibalismus je považován za psychickou poruchu, stejně jako homosexualita a je tak nahlížen. Nicméně skutky manželského páru budou posuzována podle paragrafu Vražda a Zneužívání těl mrtvých.

Mojí osobní otázkou je, proč není v ruském trestním kodexu ošetřen kanibalismus, když Rusko je zemí, kde je tato aktivita na zcela běžném denním pořádku. Mám na to pár svých teorií, ale ty jsou k ničemu. Jen rozvíjejí fantazii. Rusko rozhodně není tou zemí, která je Vám prezentována v médiích. Je fantastické rozlohou, přírodou, ale ty jejich tradice...

Manželskému páru byl přidělen právník Konstantin Trapaidze. Podle jeho slov – pokud bude prokázáno, že na všech obětech byla vykonána vražda s následným kanibalismem, trestné činy budou kvalifikovány jako vraždy se zvlášť přitěžujícími okolnostmi. Bude nařízeno psychiatrické vyšetření. Pokud ukáže, že manželé jsou zcela příčetní, čeká je doživotní trest v kolonii – to se rovná dlouhá a krutá cesta ke smrti. Pokud prokáže psychické vyšinutí, půjdou, jak je obvyklé, do léčebny s dohledem a po čase, pokud lékaři uznají, že jsou dostatečně přeléčeni (to je také velmi pravděpodobné s ohledem na jiné případy), půjdou zase do „oběhu“...

Případ je v současnosti ve fázi vyšetřování. Jména a jeho rozuzlení uvedu po jeho ukončení a vynesení rozsudku.

 

Umíte rozpoznat kanibala? A že je dnes první máj 2018? A? Víte kolik lidí se nemá tak dobře jako my?