Алексей Васильевич Суклетин (Aleksej Vasiljevič Sukletin)

11.02.2016 12:47

V roce 2008 byly noviny a internetové stránky Tatarstánu plné zpráv o nálezu trupu bez končetin a hlavy. K pobřeží ostrova Zeleně nedaleko Kazaně připlul zcela obyčejný batoh. Když náhodný turista tento batoh otevřel, málem omdlel. Byl v něm lidský trup bez nohou, rukou a hlavy. Tělesné ostatky byly omotány drátem  jako v nejtemnějším filmu.Turista okamžitě nález ohlásil policii. Odborníci se domnívali, že tělo zavražděného patřilo muži kolem třiceti let a bylo ve vodě 10-15 dnů.  Obyvatelé ostrůvku přestali mít klidný spánek.
 Je velmi těžké pochopit, co vede člověka k takovému činu. Co ho motivuje k brutální vraždě. Takové způsoby může mít pouze bestie.
Podle profesora lékařské fakulty Vladimíra Mendeleviče člověk, který se rozhodne  vykonat takovou vraždu, je určitě psychicky
nevyrovnaný. Jednoznačně je takový čin páchán lidmi s mentálním postižením a maniakální tendencí.
Vyšetřování nevylučuje, že vrah napodobuje maniaka Sukletina. Jeho jméno je v současnosti skoro pozapomenuto a jeho zločiny nebyly popisovány v širokém měřítku jako zločiny Slivka, Michaseviče nebo Čikatila. Tartastán o zločinech Sukletinových spíše mlčel. I přesto, že jeho činy zanechaly nesmazatelnou stopu v lidské paměti , tak že i po čtvrt století pouhá zmínka o jeho jménu způsobuje iracionální strach.

Takže, kdo je Alex Sukletin?
V letech 1981-1985 Sukletin zabil, rozřezal a snědl sedm žen. Nejmladší z oběti bylo teprve jedenáct let. Spolu se svojí milenkou ženy lákali k nim domů, kde je znásilnili, podřezali a po smrti naporcovali a snědli. Krev chytal vrah do nádob, pil ji a nutil k tomu i svoji partnerku.  Madina Šakirovová později doznala, že ženy Sukletina přitahovaly pouze jako zdroj potravy. Setkal se s nimi na ulici a přemýšlel o tom, kolik má která na sobě masa, kolik tuku. Jednou ho zaujala i jeho tlustá teta. Říkal, že snad jen její játra musí vážit tak 2-3 kg.
Madina Šakirovová vykonávala povinnost kanibalské kuchařky. Pekla koláče, vařila polévky, pekla maso. Vše z lidského těla.
Dvojice kanibalů byla velmi pohostinná. Mnozí z místních obyvatel vzpomínají, jak je v jejich domě hostili...

Alex Sukletin se narodil v roce 1943. Byl zapsán adresou v Kazani,ale vždy žili mimo město v malém zahradním domku v blízkosti vesnice
Vasiljevo. Ti co jej znali ho popisují jako muže, co měl charisma a uměl na ženy zapůsobit. Byl opálený, vysoký, široká ramena, upravená bradka. Nebyl žádný krasavec. Ale měl velké sebevědomí. Ženy skoro hypnotizoval. Hlavně ty, které se účastnily jeho alkoholových hostin.
Sukletin si svoji partnerku Madinu zcela podmanil. Neodvážila se pronést ani slovo, když si její milenec v listopadu 1981 přivedl domů Jekatěrinu Setrovou. Měl v plánu ji ubít. A Šakirovová mu v tom pomůže.
Z trestního spisu:
"O svém záměru systematicky vraždit ženy pro pozdější použití Šakirovovou obeznámil a potřeboval, aby mu se vším pomáhala. Po té, co Šakirovová  souhlasila, odvedl Jekatěrinu do ložnice, kde s ní měl pohlavní styk, nabídl jí alkohol a rozptyloval ji. Měl nachystané kladivo obalené kusem hadru udeřil ji do hlavy a omráčil.  Pak Osetrovou vtáhli ke kamennému žlabu, podřízli jí hrdlo. Naporcovali kuchyňským nožem. Část mrtvoly  zakopali a část použili jako potraviny."
Zakrvácený oděv kazaňští milenci po domluvě spálili. Nejedlé části těla ( jak je uvedeno ve spise) utopili v nedaleké bažině.
A to byl začátek jejich kanibalistických orgií.
Lidské maso chutnalo oběma. Ze všeho nejvíce ženská prsa. Prý jsou velmi měkká a jemná. 
13. 1. 1982 Sukletin zabil Taťjanu Illarionovou. Chtěl s partnerkou oslavit Nový rok a nebylo co na sváteční stůl. Poslušná Madina mu pomohla naporcovat mrtvolu. O týden později se prokázala pasem ubité ženy a na její jméno si vypůjčila magnetofon.
V únoru to byla patnáctiletá Rezeda Galimovská. Madině se totiž líbil její svetr. Tak ji zabili a rozřezali. Ovšem svetr byl nakonec malý.
V březnu zabili Nadii Sityavnikovskou. V květnu Natašu Školnikovovovu. Tu jedli téměř dva týdny. Zbytky jejího těla krmili husu, kterou Sukletin v zimě kdesi našel. 
 Jednou v červenci večer pod slibem čerstvých jahod přivedl Sukletin malou holčičku. Jedenáctiletou Valju Elikovovou. Sousedé vypověděli, že viděli Madinu, jak si druhý den ráno s Valjou ještě hraje venku na dvoře. Po večeři položil Sukletin opálenou ruku na opálená dětská ramínka a vedl školačku do ložnice. Později experti zjistili, že byla znásilněna. Když uspokojil svůj chtíč, popadl tělo za nohy a udeřil hlavou o zeď stěny. Omráčil ji, jako vždy podřízl, aby zachytil krev. Tělo naporcovali oba dva.  A podle jejich názoru, maso nestálo za nic. Tak zbytek zakopali u nich v sadu.
Madinou však smrt malé dívky otřásla mnohem více, než vraždy ostatních žen. Utekla od Sukletina k rodičům. 
   Sukletin nebyl dlouho sám. Brzy měl doma novou přítelkyni, Mladičkou Lilii Fedorovovou. Netušil, jak špatně tato známost dopadne...
Po nějaké době se u nich doma objevil vzdálený příbuzný Fedorovové - Anatolij Nikitin. A chodil často a s vždy s lahví vodky. Peníze na alkohol se u nich našly vždy. V okolí se již dávno rozkřiklo, že Sukletin často dělá "masné hodny", griluje, vyrábí ražničí a maso prý chutná velmi nezvykle.
Uplynuly skoro tři roky.
Nová Sukletinova milenka nebyla tak poslušná jako Madina. Měla s kanibalem časté spory. Jednou v opilosti vyhrožovala, že půjde na policii a vše poví. Tím si podepsala rozsudek smrti.
Výpis z vyšetřování nepotřebuje komentář:
"12. 3. 1985 se Sukletin a Nikitin domluvili, že Fedorovovou zabijí. Asi ve 14 hodin ji přivázali k posteli, oba znásilnili. Nikotin si na ni sedl, držel za
ruce a nohy a Sukletin jí podřízl hrdlo. Část těla použili jako stravu a část zakopali na poli. Oblečení polili naftou a spálili. "

18. března začala Sukletin žít opět s Madinou a řekl jí o poslední vraždě své družky. Madina, aby mu pomohla a dala najevo svoji přízeň, zakrývala stopy po zločinu co nejlépe. Vyčistila a umyla pokoj a vyprala potřísněné Sukletinovo prádlo. Svědek Uglov u soudu vypověděl, že se mu druhý den po vraždě Sukletin pochlubil useknutou hlavou. Prý ho k vraždě naváděl Nikitin. Koncem dubna pak ostatky Fedorovové nacpali do sudů na vodu v místním zahrádkářském sdružení.
   Vše by pokračovalo stále stejně, kdyby jim nedošly peníze. Chtěli okrást jednoho řidiče nákladního vozu, ale ten kanibalům utekl a vše okamžitě vypověděl na policii. Celou skupinu zadrželi na druhý den.
Šakirovová byla natolik vykolejená příchodem policie, že začala sama vypovídat.  Nikdo jí nechtěl věřit. Ale po prohlídce našli pasy ubitých žen a když kopali na zahradě, kam je poslala, našli čtyři pytle s lidskými ostatky.
Začalo vyšetřování, které otevíralo nové hrůzostrašné podrobnosti. Maniak chtěl všechny šokovat a povedlo se mu to. Jeho snem prý bylo posnídat maso z dítěte. A ženy pro něj byly zdrojem potravy.  Stěžoval si, že mu při zatýkání policista vyrval z rukou lžíci s teplým lidským sádlem. Vychloubal se nebo chtěl jen působit jako duševně nemocný, aby mohl být odeslán na léčení a ne do vězení?

Vyšetřovatelům bylo zcela jasné, že když připravoval kotlety ze svým sedmi obětí ( je to spíše nižší číslo, protože není znám počet mrtvol za doby soužití s Jaketěrinou), Sukletin dobře věděl, co dělá.  Nenarážel hlavy na dřevěný plot, nerozmazával krev po stěnách domku, nezval přátele, aby
se pochlubil.Naopak vše velmi pečlivě tajil.
Experti nepochybili.
Sukletin se jednou zeptal ostrahy, proč u sebe nesmí mít ostré předměty. Vždyť je snad občanem svobodné země. A jako takový má nárok na kulku. Nebude se přece podřezávat.
A tak se i stalo. Sukletina odsoudili k trestu smrti zastřelením. Jeho přítelkyně Madina byla odsouzena na 15 let pobytu v koloniích. Tak i Nikitin. Ten byl souzen pouze za znásilnění.
Alexej Sukletin byl v roce 1994 zastřelen. 
Pro Madinu byl pobyt v koloniích velmi obtížný. Její pověst kanibalky šla s ní. A tak ji museli stěhovat z místa na místo. Ve svých 46 letech
se Madina ( rok 2002) dostala na svobodu a odešla do rodné vesnice Vasiljevo.

Znají její sousedé, co že za ženu žije v jejich blízkosti?

(Madina byla propuštěna v roce 2002, v roce 2008 byl nalezen hrůzný batoh...možná, že...)